ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI Gastronomi ve Mutfak SanatlarıSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Lisans Derecesi


4


240


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
  • QF-EHEA: 1. Düzey
  • Yönelim: Akademik
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):072 Temel Öğrenme Alanı:21,54,62,72,81
  • Kategori: Ana Yeterlilik

PEH İLE KÖÇ VE PÖÇ İLİŞKİSİ

(Üniversitemizdeki eğitim-öğretim programlarının öğrenme çıktıları, program eğitim hedefleri ve kurumsal düzeyde tanımlanmış olan kurumsal öğrenme çıktıları göz önünde bulundurularak tasarlanmaktadır. Aşağıdaki matris, ilgili eğitim-öğretim programı için tanımlanmış olan program öğrenme çıktıları ile programın eğitim hedefleri ve kurumsal öğrenme çıktıları arasındaki bağı göstermektedir.)
PROGRAM EĞİTİM HEDEFLERİ (PEH)
KİLİT PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (KPÖÇ)
KURUMSAL ÖĞRENME ÇIKTILARI (KÖÇ)
KPÖÇ1 KPÖÇ2 KPÖÇ3 KPÖÇ4 KPÖÇ5
-Gastronomi ve Sanat alanlarına yönelik donanıma sahip olan ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilen -İş Yapma Problem Çözme Ve Çatışma Yönetimi
-Bilimsel bilgi ve bilimsel düşünme temelinde sorgulayıcı tutuma sahip -Liderlik Ve Takım Çalışması
-Bağımsız veya ekip içinde çalışma ve sorumluluk alma davranışı gelişmiş -Etik ve Sosyal Sorumluluk
-Dünya mutfaklarında tanınan geleneksel yemeklerin kökeni, etkileri ve ülkelere göre özelliklerini bilen, değişik ülke mutfaklarının yemeklerini hazırlayabilen. -Yazılı ve Sözlü İletişim Ve Etkileşim
-Gıdaların hazırlama ve pişirme, depolama süreçlerinde geçirdiği kimyasal ve yapısal değişikliklerin nedenini açıklayabilen -Eleştirel Düşünebilme, Yaratıcı ve Yenilikçi Düşünce Geliştirme
-Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği standartlarını bilen ve uygulayan -Stratejik ve Girişimci Anlayış Geliştirebilme
-İşletmecilik faaliyetlerini güncel bilgi ve iletişim teknolojileri kullanarak verimli ve etkili bir şekilde uygulayabilen -Sorumluluk Alma ve Bağımsız Karar Verebilme
-Değişimi Yönetebilme
-Öğrenmeyi Öğrenme, Kişisel ve Sosyal Gelişim
-Küresel Bakış Açısı Geliştirme
-Teknolojiyi Kullanabilme ve Dijital Yeterlilik
-Kültürel Bilinç ve İfade
-Sosyal ve Yurttaşlık Yeterliliği
-Yabancı Dilde İletişim