GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI |
|||||
---|---|---|---|---|---|
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı | |||||
Lisans Derecesi |
4 |
240 |
Örgün |
|
PEH İLE KÖÇ VE PÖÇ İLİŞKİSİ |
PROGRAM EĞİTİM HEDEFLERİ (PEH) | KURUMSAL ÖĞRENME ÇIKTILARI (KÖÇ) | ||||||||||||||
KPÖÇ1 | KPÖÇ2 | KPÖÇ3 | KPÖÇ4 | KPÖÇ5 | |||||||||||
-Gastronomi ve Sanat alanlarına yönelik donanıma sahip olan ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilen | -İş Yapma Problem Çözme Ve Çatışma Yönetimi | ||||||||||||||
-Bilimsel bilgi ve bilimsel düşünme temelinde sorgulayıcı tutuma sahip | -Liderlik Ve Takım Çalışması | ||||||||||||||
-Bağımsız veya ekip içinde çalışma ve sorumluluk alma davranışı gelişmiş | -Etik ve Sosyal Sorumluluk | ||||||||||||||
-Dünya mutfaklarında tanınan geleneksel yemeklerin kökeni, etkileri ve ülkelere göre özelliklerini bilen, değişik ülke mutfaklarının yemeklerini hazırlayabilen. | -Yazılı ve Sözlü İletişim Ve Etkileşim | ||||||||||||||
-Gıdaların hazırlama ve pişirme, depolama süreçlerinde geçirdiği kimyasal ve yapısal değişikliklerin nedenini açıklayabilen | -Eleştirel Düşünebilme, Yaratıcı ve Yenilikçi Düşünce Geliştirme | ||||||||||||||
-Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği standartlarını bilen ve uygulayan | -Stratejik ve Girişimci Anlayış Geliştirebilme | ||||||||||||||
-İşletmecilik faaliyetlerini güncel bilgi ve iletişim teknolojileri kullanarak verimli ve etkili bir şekilde uygulayabilen | -Sorumluluk Alma ve Bağımsız Karar Verebilme | ||||||||||||||
-Değişimi Yönetebilme | |||||||||||||||
-Öğrenmeyi Öğrenme, Kişisel ve Sosyal Gelişim | |||||||||||||||
-Küresel Bakış Açısı Geliştirme | |||||||||||||||
-Teknolojiyi Kullanabilme ve Dijital Yeterlilik | |||||||||||||||
-Kültürel Bilinç ve İfade | |||||||||||||||
-Sosyal ve Yurttaşlık Yeterliliği | |||||||||||||||
-Yabancı Dilde İletişim |